top of page

Champagne Bruno Paillard

-

Stílus és elegancia

A Bruno Paillard ház filozófiája egy olyan stílus megteremtésén alapul, ami átadja Champagne eszenciáját. Különböző dűlők és fajták tökéletes házasítása magas arányú reserve borral kiegészítve. Ezt követően egy hosszú seprőn érlelés következik. Az eredmény pedig komplex mégis friss pezsgők amelyeket krémes gyöngyöző habzás tesz teljessé. 

Image-1.png
3 intro site Champagne Bruno Paillard.jp

Bruno Paillard

-

A ház alapítója

Bruno Paillard 1981-ben álmát megvalósítva megalapította a saját pezsgőházát. A Paillard  család sok szállal kötődik a régióhoz és a pezsgőkészítéshez. Bruno a szőlőkereskedésben dolgozott mielőtt a saját pincészetbe kezdett volna. Pezsgői hamar kivívták a nemzetközi szakma elismerését. 2007-ben Bruno lánya Alice Paillard is csatlakozott a csapathoz és azóta együtt vezetik a házat.

A pincészetről

Mára a ház 32 hektáron gazdálkodik, amiből 12 Grand Cru terület. Ez a pince igényeinek több mint 50%-át teszi ki. A szőlőben organikus gazdálkodást folytatnak, a pincében pedig a legszigorúbb sztenderdek szerint bánnak a borral. Kizárólag az első préselés mustját dolgozzák fel, a különböző területek termését külön-külön erjesztik. Évjárattól függően 25-50% reserve bort használnak a non-vintage pezsgőkhöz, illetve a kötelező minimum seprőn érlelés ideje is a többszöröse a pincénél.

21 VIGNOBLE site Champagne Bruno Paillar

A pezsgőkről

A Bruno Paillard ház legfontosabb pezsgője a Premiére Cuvée. 45% Pinot Noir, 33% Chardonnay és 22% Pinot Meunier alkotja a házasítást, aminek egy része hordóban erjed. A végső alapbort 25-50% reserve bor teszi teljessé. A dosage jellemzően minden cuvée-ben 6 gr/l alatt van. A ház csúcs pezsgője pedig a különleges évjáratokban elkészülő N.P.U. azaz a Nec Plus Ultra. Itt kizárólag Grand Cru területről származó gyümölcsből készült bort használnak, több mint 10 éves érleléssel és extra brut dosage-zsal. Igazán kivételes pezsgő élmény.

_DSC4050.jpg
bottom of page