top of page

Champagne Pierre Péters

-

a Blanc de Blancs legjava

A Côte des Blancs szívében Le Mesnil sur Oger-ban található pincészet a "Grower" pezsgőkészítők egyik úttörője és legkiemelkedőbbje is egyben. 100%-ban Chardonnay-val foglalkoznak immár 100 éve.

_DSC4112.jpg
Rod Vigne.jpg

Rodolphe Péters

-

a precíz vigneron

A házat 1919-ben alapította Camille Péters ugyanezen a néven. Hirtelen halála után 1946-ban került piacra az első pezsgő Pierre Péters cimkével. Ő Camille legidősebb fia volt, aki átvette a pince irányítását. 2008 óta Rodolphe Péters irányítja a házat.

Le Mesnil sur Oger

Noha a falu csak 1985-ben nyerte el a Grand Cru státuszt, sokak szerint a legkiválóbb adottságokkal rendelkezik a Côte des Blancs-ban. A mészkőtalaj, a kelet-délkeleti fekvés a Chardonnay és az emberi tevékenység összessége adja azt a különleges "terroir-t" ami Le Mesnil-t kiemeli a többi Grand Cru falu közül.

Le Mesnil 4.JPG
PC150560.JPG

A pincészetről

A család jelenleg 19 hektáron dolgozik a Côte des Blancs-ban kizárólag Chardonnay-val. A területek nagy része Les Mesnil sur Oger, Oger, Avize és Cramant Grand Cru falvaiban találhatóak. Az ültetvények átlag életkora 30 év és ezeket saját klón szelekcióval pótolják. A pincében rendkívül precíz munka zajlik, hogy a terroir jellemzőit a lehető legszebben visszaadják a borok.

bottom of page